Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fick tillbaka spinnaren

När Michael Gullvert till slut lyckades få upp den bastanta gäddan fick han tillbaka sin spinnare. Den hade gäddan snott tidigare på dagen, när hon slet av linan.
Michael, som bor i Höganäs i Skåne, berättar att han var ute med en kompis och fiskade i en liten damm. Efter ett tag fick han ett mycket kraftigt hugg, endast några meter ut från stranden. Gäddan kom upp till ytan med ett plask, men slet sig och tog med sig den lilla spinnaren i djupet. Michael uppskattade vikten till tio kilo, medan kompisen trodde på cirka åtta…
Inte heller blev Michael trodd av familjen, så lite senare på kvällen tog han metgrejorna med sig och återvände till dammen. Han satte ut tre metspön och det dröjde inte länge innan ett av flötena försvann. Det blev en hård kamp i 20 minuter, ännu hårdare eftersom Michael inte lyckades få undan de andra spöna och det blev ett duktigt trassel.

Till slut kunde gäddan dock landas – och Michael kunde konstatera att den dels vägde hela 11,5 kilo, dels att spinnaren satt kvar i gapet på gäddan.
Svenne Andersson

Michael med den "dubbelfångade" gäddan som han anmälde till Recordfisken.

Michael med den "dubbelfångade" gäddan som han anmälde till Recordfisken.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta