Martin Falklind och hans medarbetare har gjort en vacker och intressant film om laxen, där de pekar på några av de viktigaste utmaningarna och lösningarna för att vi ska ha kvar denna fantastiska varelse i våra vatten. Se filmen och inspireras! " /> FILM: Laxen – en fantastisk varelse! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Mathias Arnham
Se Martin Falklinds film om den häftiga laxen och vilken otrolig resurs fisken faktiskt är.
FILM: Laxen – en fantastisk varelse!

Martin Falklind och hans medarbetare har gjort en vacker och intressant film om laxen, där de pekar på några av de viktigaste utmaningarna och lösningarna för att vi ska ha kvar denna fantastiska varelse i våra vatten. Se filmen och inspireras!
Laxen kan hoppa uppför höga vattenfall och simma mer än tio mil per dag, och den är en av världens populäraste och vackraste sportfiskar. Rätt skött kan laxen skapa mängder av arbetstillfällen, inte minst genom besöksnäringen. Men av Sveriges ursprungliga trettio vildlaxälvar som mynnar i Östersjön, finns idag bara sexton kvar – de flesta med svaga eller mycket svaga bestånd.

Laxen kan hoppa uppför höga vattenfall och simma mer än tio mil per dag…

Så hur förvaltar vi i Sverige egentligen den här unika resursen? Den frågan ställer sig Stiftelsen för Östersjölaxen, som på kort tid har gjort stora insatser för laxen genom att i samarbete med älvarnas förvaltningsorganisationer arrendera upp fiskerätter i anslutning till älvarnas mynningar.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Hagström tar över rodret på Beason båtar efter Peter Hedqvist. Foto: Privat
Fiskeprofil blir ny kapten på klassiskt båtföretag

Båtbranschen rider på en framgångsvåg, och både nya och gamla aktörer tar utvecklingen framåt. Nu står det klart att klassiska Beason Båtar får en ny ägare, nämligen i form av Andreas Hagström från Mariestad.

Andreas tar över efter Peter Hedqvist, som styrt skutan på Beason Båtar sedan 2006. Han kommer dock att vara kvar inom företaget, både med att bygga båtar och ta fram nya båtmodeller tillsammans med Andreas.
– Inom kort kommer vi presentera en modell som fyller ett hålrum i det nordiska sportfisket, meddelar Andreas Hagström.

Det ska tilläggas att Andreas Hagström, som är ett välkänt namn inom trollingkretsar, sedan tidigare driver Mariestads Marina. Enligt dem själva är intresset för välbyggda sportfiskebåtar som tål det nordiska klimatet stort, att och Beason är många sportfiskares ”drömbåt”.

Du kanske även gillar detta