Skellefteå Kommun har låtit producera en kortdokumentär om River Dee i Skottland och laxälvens unika fiskeförvaltning baserat på enbart catch & release. " /> Film om River Dee i Skottland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
River Dee är en anrik älv i Skottland som har förvaltat sina möjligheter på ett bra sätt. Foto: Sweet Earth Productions
Film om River Dee i Skottland

Skellefteå Kommun har låtit producera en kortdokumentär om River Dee i Skottland och laxälvens unika fiskeförvaltning baserat på enbart catch & release.
Filmen visar den fantastiska naturen längs den världsberömda älven och intervjuer med fiskeförvaltare och forskare om varför de för tjugo år sedan tog steget till att endast tillåta catch & release.  Filmen visar även hur laxen är en resurs som rätt förvaltad har en enorm potential att skapa sysselsättning och regional tillväxt. Laxfisket i River Dee omsätter omkring 200 miljoner kronor årligen och skapar runt 500 årsarbeten. Här finns mycket att lära för den svenska laxförvaltningen.

 

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta