Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Inspelningen tog sju år

Det tog sju år för Thomas Öhman att spela in sin nya fiskefilm. Slutresultatet har blivit en, helt på egen hand, producerad film om sökandet efter Drömån.
Thomas Öhman har sysslat med film i många år, bland annat som kameraman på tv. För det sportfiskande Sverige blev han superkändis för sin medverkan bakom kameran när ”Gäddfeber” blev till.
Men gäddfiske är inte Thomas prioritet när det gäller fiske – utan i stället finlir med myggspö i öringvatten långt upp i norr.
Filmen ”Drömån – mitt myggfiskeparadis” handlar om hur Thomas under en månad paddlar tio mil ensam i fjällnaturen för att hitta sitt drömvatten. Men det tog bra mycket mer än en månad att spela in den…

– När man ska göra allt själv är det tusen saker som kan komma ivägen. Den ena sommaren regnade det tre veckor i sträck, säger Thomas och berättar att det tog honom sju somrar att få ihop filmen, som blivit 1 timma och 45 minuter lång.
Filmen finns i välsorterade redskapsbutiker.
Svenne Andersson

Thomas Öhman har gjort en film om sökandet efter sitt drömvatten i orörd fjällnatur.

Thomas Öhman har gjort en film om sökandet efter sitt drömvatten i orörd fjällnatur.

Relaterad nyhet från din region
30 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll, som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske, har anledning att vara optimist inför säsongen. Foto: Privat
Högtryck i Mörrum – fiskekorten såldes i raketfart

Nedräkningen inför den traditionella premiären i Mörrumsån har inletts – och trycket rapporteras vara väldigt hårt. När försäljningen av fiskekort öppnade så tog nästan alla långtidskort slut direkt.

Det gyllene datumet är satt till 27 mars, och uppenbarligen är det många som vill vara säkra på en plats i händelsernas centrum. Frågan är om det ens finns plats?
– Det finns kort kvar till premiären om någon fortfarande är sugen på det. Mars är ganska tätt inpå nu så det är fortfarande en osäkerhet huruvida man vågar åka och också boka. Vi har naturligtvis även i år generösa avbokningsvillkor, där de får pengarna tillbaka om de får förhinder eller inte vågar sig iväg hit till Mörrum, berättar Ida-Maria Rigoll som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske.

Semester på hemmaplan

Det som gick i raketfart att sälja var långtidskorten. Många verkar helt enkelt ställa in sig på att det blir en ”hemester” även denna sommar med anledning av pandemin.
– Vi har fått en hel den nya kunder, vilket är roligt naturligtvis. Det som finns kvar är ugndomskorten (upp till 18 år) där vi inte sätter några begräsningar alls i antal, då vi verkligen vill gynna dem att börja fiska hos oss, glädjande nog såg vi en enorm ökning av dessa kort sålda förra året.

Ida-Maria Rigoll berättar också att de har helt nya sträckor på gång, med anledning av att kraftverket i Svängsta har rivits.
– Det kommer inte bli klart 2021, utan vi siktar på fiske där först 2022. Det är vatten och sträckor ingen har rört sedan kraftverket byggdes för 100 år sedan – spännande!
Här kan du läsa mer om det klassiska lax- och havsöringsfisket i Mörrumsån, samt vilka kort som finns kvar till försäljning.

Du kanske även gillar detta