Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Filmfestival i temat flugfiske

Filmfestivalen RISE brukar locka många besökare. I mars kommer den till Sverige.

För sjätte året arrangerar Gin-Clear Media filmfestivalen RISE. Samtliga filmer har temat flugfiske och arrangören kallar festivalen ”världens mest omfattande”. I mars kommer den till Skandinavien.
RISE – Fly Fishing Film Festival 2012 turnerar just nu Europa runt med en fullspäckad filmfestival. Arrangören vill visa exklusiva premiärer av världens bästa flugfiskefilmer kryddat med produktioner från lokala filmskapare.
– Filmpubliken kommer att elektrifieras med fantastiska bilder från Storbritannien, Slovenien, Nya Zeeland, Alaska och USA, säger arrangören Gin-Clear Media i ett pressmeddelande.
För att besökarna skall få en så kvalitativ upplevelse som möjligt presenteras samtliga filmer högupplöst på stor skärm. Filmfestivalen besöker de nordiska städerna Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Ett detaljerat schema finns på www.flyfishingfilmfestival.eu.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta