Känner du någon ungdom som är grym på att fiska? Då föreslår vi att du uppmuntrar den personen att anmäla sig till Juniorkampen 2020, där de kan bli filmstjärnor och fiska med några av Sveriges hetaste proffs. " /> Filmstjärnor sökes – fiska med Linnea Lönn och andra proffs | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
Linnea Lönn med den 93 centimeter långa gösen. Foto: Privat
Filmstjärnor sökes – fiska med Linnea Lönn och andra proffs

Känner du någon ungdom som är grym på att fiska? Då föreslår vi att du uppmuntrar den personen att anmäla sig till Juniorkampen 2020, där de kan bli filmstjärnor och fiska med några av Sveriges hetaste proffs.

Det är Sportfiskarna som tillsammans med produktionsbolaget Freewater Pictures söker barn mellan 10-16 år som vill tävla på ett av Sveriges bästa fiskevatten tillsammans med ett riktigt proffs. Det handlar alltså om Juniorkampen, som kommer att utspela sig på Lake Sibbo.

Den aktuella sjön är placerad mellan Trosa och Nyköping och är känd för sitt fantastiska fiske efter gädda, gös och abborre. Fiskeproffsen som finns med under inspelningen är Linnea Lönn, Tove Ahlander, Peter Berggren och Jean Jältsten.

Här hittar du anmälan och övrig information om tävlingen.

Läs om fler grymma fiskare i Fiskejournalen:

Islossning för Permats – fick sin största öring någonsin

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
"Nu hoppas jag faktiskt att isarna smälter och försvinner så att folk inte kan gå ut på dem", säger Jan Insulander, projektledare på Issäkerhetsrådet. Foto: Hans Isaacson
Fler drunkningstillbud – fiskare gick inte att rädda

De svaga isarna fortsätter att skörda människoliv i södra landsdelarna. Totalt har det rapporterats in åtta döda på tre dagar genom drunkningstillbud.

Fiskejournalen berättade i fredags om att fyra män omkom efter ett drama på Vallsjön i Sävsjö, där två män gått ut för att fiska. Isen brast för dem, och när några kamrater försökte rädda de nödställda så dog även de.
På lördagen dog ytterligare två män i Katrineholm och ytterligare en i Enköping sedan de gått genom isen.

På söndagskvällen kom också beskedet att en sportfiskare avlidit efter en räddningsinsats i Värnamo.
Räddningstjänsten larmades till den aktuella sjön och de använde räddningspulka för att ta sig ut till den nödställde mannen.
– Det var två brandmän som stack ut direkt. Men det tog lång tid, eftersom de först inte hittade honom, berättar ett vittne som Fiskejournalen pratat med.
– Vi hittade mannen under vattnet strax före klockan 12, säger Niklas Andersson, insatsledare vid räddningstjänsten, till SVT Jönköping.
Mannen fördes till sjukhus, där han senare avled.

”Förstört” statistiken
Nu går flera aktörer ut och varnar för svaga isar, med hopp om att det inte ska ske några fler drunkningsolyckor i vinter.
– Vi har redan ”förstört” statistiken i år och jag är rädd att den kommer bli ovanligt mörk. Jag vet inte hur vi ska få folk att förstå. Nu hoppas jag faktiskt att isarna smälter och försvinner så att folk inte kan gå ut på dem, säger Jan Insulander, projektledare på Issäkerhetsrådet, till Aftonbladet.

Här är några enkla regler för ökad säkerhet:
1) Undersök isens bärighet innan du går ut på den och vid förflyttningar. Använd ispik eller isborr.
Ta hjälp och råd från erfarna om du är det minsta osäker.
2) Kolla gärna med närboende eller fiskeklubbar som ofta kan ge en bra bild av isläget.
3) Kolla gärna med närboende eller fiskeklubbar som ofta kan ge en bra bild av isläget.
4) Var aldrig ensam på isen. Att själv ta sig upp om sen brister kan vara svårt för den som inte är vältränad.
5) Använd säkerhetsutrustning som isdubbar (bärs under hakan) och lättåtkomlig säkerhetslina. Någon form av flythjälp kan vara avgörande om du går igenom isen.
6) Undvik strömsatta områden som in- och utlopp och sund.
7) Kör inte skoter på okänd is.
8) Håll dig på land om det finns minsta anledning att tro att isen kan vara farlig. (Källa Issäkerhetsrådet)

Du kanske även gillar detta