Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Filmtajm: Kajakfiske!

Kajakfiske har blivit väldigt populärt de senaste åren och fiskeformen är lika effektiv som spännande. På Sportfiskemässan i Sundsvall visas en spännande film om fiske från kajak.
Metoden har under många år varit mycket populär i USA och tack vare sin effektivitet har den nu nått våra breddgrader
Två personer som gått i täten för detta fiske är Magnus Abrahamsson och Fredrik Emmoth från Strömsholm Kajak & Fiske. De har fiskat alltifrån harmlös fisk såsom torsk, gös och asp till lite mer respektingivande arter som hälleflundra i Norge och ”striped bass” i USA. Filmen som ska visas på mässans scen, är inspelad i Nordnorge och fokus ligger på hälleflundra och torsk.
I samband med filmvisningen får publiken möjlighet till att ställa frågor till Magnus och Fredrik. Ta chansen och se en film som är lika spännande som den är vacker för ögat.
På mässcenen fredag 7/5 klockan 17.00 och lördag 8/5 klockan 15.00.
David Dahlqvist

Att glida fram i kajak är en lisa för själen och ett effektivt sätt att närma sig skygga fiskar.

Att glida fram i kajak är en lisa för själen och ett effektivt sätt att närma sig skygga fiskar.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta