[/caption] " /> Fin lax från Mörrum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fin lax från Mörrum

Laxfiskaren Jonas Aasker Andersson slog nytt personligt rekord i pool 2 i Mörrumsån.

Jonas Aasker Andersson från Tollarp provade lyckan vid pool 2 i Mörrums kronolaxfiske. Hugget kom oväntat och var brutalt. 20 minuter senare kunde han landa sitt livs lax, en bjässe på 14,2 kilo. Nu anmäler han fångsten till Recordfisken.
Med spinnflugan ”ullsocken” i linändan fiskade Jonas Aasker Andersson av pool 2 i Mörrums kronolaxfiske. Plötsligt blev det full fart i ån då han krokade en 14,4 kilo tung lax.
– Det tog 20 minuter innan jag kunde landa fisken, med hjälp av tillsynsman Lars-Erik Andersson, berättar Jonas i sin anmälan.
Under hela fajten var han ivrigt påhejad av publik och känslan när fisken till slut kunde landas var enorm.
– Den var min! Ha, ha, en underbar känsla som är svår att beskriva. Galet värre, säger en sprudlande glad fångstman.
Här hittar du mer information om Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta