" /> Fin liten film om fiskevård | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Inventering i en västsvensk bäck. Bild: Tellis Katsogiannos
Fin liten film om fiskevård

Fiskevårdsnätverket Göteborg gör stora insatser för att havsöringen ska kunna leka i närområdets vatten. Nu har Telis Katsogiannos klippt ihop en kort film som visar hur det kan se ut när det arbetas i bäckarna.

Biotopvård är viktigt för havsöringens lek och utförs inte sällan av riktiga eldsjälar. Sådana finns det gott om i Fiskevårdsnätverket Göteborg och Tellis film ger en inblick i vad insamlade pengar kan gå till.

”Alla som älskar havsöringen borde på ett eller annat sätt stötta denna fantastiska verksamhet”

– Sedan några år tillbaka har jag försökt stötta den lokala fiskevården så mycket jag kan ekonomiskt med mässan Havsöringens dag samt genom sponsring. Tyvärr hinner jag personligen inte vara med så mycket rent praktiskt som hjältarna i nätverket. I sensomras pratade jag med Patrik Ohlsson och folket i nätverket om att jag gärna ville hjälpa till mer med reklam och jag ville göra en film om deras fantastiska arbete. Sagt och gjort så träffades vi några gånger i höstas där jag filmade och hjälpte till. Alla som älskar havsöringen borde på ett eller annat sätt stötta denna fantastiska verksamhet, hälsar Tellis.

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/tellis.katsogiannos/videos/10159708070905328/”]

 

Snart rullar det in nya kronor på fiskevårdskontot. I morgon är det dags för Barfly i Göteborg och i slutet av månaden firas Havsöringens dag. Därefter går Sea Trout Open av stapeln den 7-8 april.

Andra sätt att stötta Fiskevårdsnätverket Göteborg kan du läsa om här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta