Fin liten film om fiskevård

Inventering i en västsvensk bäck. Bild: Tellis Katsogiannos

Fiskevårdsnätverket Göteborg gör stora insatser för att havsöringen ska kunna leka i närområdets vatten. Nu har Telis Katsogiannos klippt ihop en kort film som visar hur det kan se ut när det arbetas i bäckarna.

Biotopvård är viktigt för havsöringens lek och utförs inte sällan av riktiga eldsjälar. Sådana finns det gott om i Fiskevårdsnätverket Göteborg och Tellis film ger en inblick i vad insamlade pengar kan gå till.

”Alla som älskar havsöringen borde på ett eller annat sätt stötta denna fantastiska verksamhet”

– Sedan några år tillbaka har jag försökt stötta den lokala fiskevården så mycket jag kan ekonomiskt med mässan Havsöringens dag samt genom sponsring. Tyvärr hinner jag personligen inte vara med så mycket rent praktiskt som hjältarna i nätverket. I sensomras pratade jag med Patrik Ohlsson och folket i nätverket om att jag gärna ville hjälpa till mer med reklam och jag ville göra en film om deras fantastiska arbete. Sagt och gjort så träffades vi några gånger i höstas där jag filmade och hjälpte till. Alla som älskar havsöringen borde på ett eller annat sätt stötta denna fantastiska verksamhet, hälsar Tellis.

 

Snart rullar det in nya kronor på fiskevårdskontot. I morgon är det dags för Barfly i Göteborg och i slutet av månaden firas Havsöringens dag. Därefter går Sea Trout Open av stapeln den 7-8 april.

Andra sätt att stötta Fiskevårdsnätverket Göteborg kan du läsa om här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...