Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fin multe från Öresund

En multe i oktober tillhör inte vanligheterna. Jeff Juhlins exemplar vägde 3,4 kilo och fångades i Helsningborg.

En ovanligt sent fångad multe gör entré i Recordfisken. Jeff Juhlin, Mörarp, metade upp fisken från en pir i norra Helsingborg. Den 3,4 kilo tunga multen föll för en brödbit.
Jeff berättar att multarna har hållit sig kvar utanför pirarna ovanligt länge i år. Han tror att den milda hösten är anledningen. Även om abborre är favoritfisken att fånga, så tillbringar Jeff mycket tid med metspö i hand på pirarna i norra Helsningborg.
– Multen är en riktigt fajter och väldigt rolig att fånga, säger Jeff.
Just den här fisketuren tappade han en som var ännu större, men 3,4 kilo multe är riktigt bra.
Fiskekompis vid de flesta av fisketurerna är Daniel Möller. Ni som känner igen namnet vet att han just nu jagar toppduon i 100-klubbens tävling Meterligan. En synnerligen kompetent fiskarduo härjar i trakten av Helsingborg med andra ord.
Här kan du läsa mer om Recordfisken.
100-klubbens tävling Meterligan hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta