Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fin Skräbeå-sik

Det beramade sikfisket i Skräbeån har i år inte bjudit på några större sensationer – men en och annan fin sik har naturligtvis kommit upp. En av dem fick Pontus Bentzer en snöig dag i slutet av november.
Sikfisket i skånska Skräbeån brukar locka specimenfiskare långväga ifrån. Pontus Bentzer bor dock i närmaste stan, Sölvesborg, och hade alltså inte så långt att åka för att ta ett nappatag med dom silverskimrande.
”Det var en snöig dag vid Skräbeån. Vädret var attans så kallt och inte trodde jag att jag skulle kunna hålla ut särskilt länge”, berättar Pontus i anmälan till Recordfisken.

Nu behövde han inte trotsa kylan så länge. Redan efter tio minuter var det en fin sik på 2243 gram som nappade på hans maggotagnade krok. Fångsten värmde så mycket att Pontus stannade kvar och fångade två sikar till under dagen.
Svenne Andersson

En silverskimrande vacker sik på dryga två kilo är en härlig fångst.


Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta