Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Fin tid för abborre

På senhösten vandrar stora mängder bräckvattensabborrar upp i sötvatten och blir lättåtkomliga för fiske. I många städer bjuder kanaler och åar på cityfiske av högsta klass.
Här om dagen kunde förbipasserande Göteborgare skåda hett abborrfiske mitt i city. I snålblåsten lyftes abborre efter abborre ur Stora Hamnkanalen. Stora abborrar med härligt röda fenor tog villigt de jiggar som bjöds.
Samma möjlighet till fint fiske, nu när vädret gör det svårare att komma ut, finns i mängder av andra vattendrag där sött möter salt vatten. Generellt är abborren lite långsammare nu än under sommarens värmeböljor 0ch ett bete som fiskas i sakta mak strax över botten brukar ge utdelning.
Hur lämplig fisken är att äta varierar lite från plats till plats. Är du osäker kan du vända dig till din kommun för svar.
Anders Nicander

Härligt abborrfiske väntar för den som trotsar höstens kyla. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta