[/caption] " /> Fina fisken på tv | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fina fisken på tv

Johan Ruhes nya fiskeprogram tar upp både fiske och fiskevård. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarna:
Ett nytt fiskeprogram: Fina Fisken TV, lanseras nu på TV4 Sport med start den 11 december 22.30.
Programmen som producerats av sportfiske- och mediaprofilen Johan Ruhe, inriktar sig främst på fiske med metoderna trolling, flugfiske, jerk och vertikalfiske. Johan Ruhe har under produktionen även filmat aktiviteter från Sportfiskarnas Rovfiskprojekt vilka kommer att finnas med i program nummer sju ”Hur viktig är en gädda?”
Mer om Fina Fisken TV:
Johan Ruhe, 29 år, som producerar den nya programserien ”Fina Fisken TV” har sedan unga år gillat att sportfiska. Abborre, gädda, gös och lax är några av de fiskarter som krökt hans spö. Under senare år har Johan utökat sitt fiskeintresse genom att på professionell nivå fotografera och filma sportfiske.
Efter att ha dokumenterat några av Sveriges duktigaste sportfiskares framgångar, kläcktes idén att börja producera en TV-serie om hur modernt svenskt spöfiske kan se ut. Ett lysande läge för både Johan och tittarna att få tips och lära sig hur man lockar de riktigt granna fiskarna till hugg.

Metoderna som beskrivs i serien är trolling, flugfiske, jerk, vertikalfiske. Under tio program kommer vi att i skilda miljöer få följa Johan och hans nyfunna vänner i jakten på storfisken. Äventyren filmas utifrån den fisketid som lagts ner, även om fiskelyckan skulle bli liten. På så vis skildras spöfiskarens vardag på ett trovärdigt sätt.
Vi får dela besvikelser och nederlag men även stunder och ögonblick som ger minnen för livet. Alltsammans paketerat i ett beskrivande format som känns igen från Johans tidigare produktioner på nätet & DVD-film.

Läs mer om programmen: www.finafisken.tv

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Denna hittades uppspolad på land. Men vad är det för art, undrar fotografen Håkan Wallin.
Har du koll på denna krokodil-liknande art?

Det dyker upp allt fler udda fiskarter i Sverige, både önskade och oönskade. En av dem som skickat in en bildfråga är Håkan Wallin, som hittade denna art uppsköljd bland tången på Västkusten.

Senast i onsdags berättade vi om SLU:s sensationella fynd i Nordsjön, nämligen en kortnosad sjöhäst. En slutsats är att både den och andra arter lockas hit i takt med förändrat klimat.
Någon sjöhäst är inte arten på bilden ovan, även om det finns vissa likheter.
Håkan Wallin beskriver sitt fynd som 30–40 centimeter långt, och som synes har den ett säreget utseende med krokodil-liknande huvud.

Om du inte redan kommit fram till svaret på egen hand så kommer det här: Större kantnål. Detta enligt Sportfiskarnas experter Markus Lundgren och Hans Lindqwist.

Faktum är att arten är ganska vanlig på västkusten, men att den inte tillhör vardagsfångsterna vid sportfiske. Fiskejournalen skrev senast om Större kantnål i samband med ungdomstävlingen Artjakten 2019, där vinnaren Gustav Yxell fångade ett exemplar av denna art.
Tipset är att använda mycket små krokar.

Enligt SLU:s Artfakta uppehåller den sig gärna vid vegetationsrika klipp- eller sandbottnar, gärna med alger och bandtång. Den kan också påträffas i flodmynningarnas bräckta vatten. Födan utgörs av fiskyngel och små, ryggradslösa djur.

Du kanske även gillar detta