Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fina isgäddor från norr
En härlig isfisk!

En härlig isfisk!

För inte så länge sedan rapporterade vi på Fj om en 15 kilos isgädda som fångades av entusiastiske specimenfiskaren Filip Grahn. Nu har han slagit till igen!

Tillsammans med vapendragaren Jonathan Nordin ismetade Filip i en sjö utanför Umeå. Den här gången belönades han med en snygg fisk på 111 cm och 11,38 kilo.Vi på Fj lyfter på fiskesmäcken och kan bara konstatera att fiskeåret onekligen börjat bra för unge Grahn!Det ska tilläggas att under påskhelgen fick umebon Mats Söderholm många specimenfiskares mobiltelefoner att glöda genom att landa en gädda på dryga 16 kilo.

Christian Lundberg

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta