Annons
Finaldramatik på film – succé för Pike Fight | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan ni se den dramatiska upplösningen på årets Pike Fight. Foto: Freewater Pictures
Finaldramatik på film – succé för Pike Fight

Nej, vi tänker inte avslöja hur årets upplaga av kändistäta Pike Fight slutade. Däremot konstaterar vi att årets säsong blev synnerligen dramatisk, och att produktionsbolaget Freewater Pictures återigen tjusat en stor publik.

Oskar Stenberg, Freewater Pictures.

Pike Fight drog denna säsong norrut i landet, och med på färden fanns flera av landets främsta gäddfiskare och sportfiskeprofiler, såsom Tobias Fränstam, Claes ”Svartzonker” Claesson och Evelina Henriksen. Totalt blev det sex avsnitt, med både stora och långa gäddor på film, inte minst på upploppet. Här kan ni se upplösningen.

Oskar Stenberg och kollegorna på Freewater Pictures summerar en händelserik säsong.
– Det är alltid lika nervöst och roligt att visa upp projekten vi lagt så mycket tid på. När det gäller Pike Fight har vi haft turen att fisket bara blir bättre och bättre, deltagarna blir roligare och roligare att titta på, och vi får mer erfarenhet, säger Oskar Stenberg till Fiskejournalen.

Förutsättningarna för underhållande fiskefilm visade sig bli optimala.

– När vi avslutade säsongen sa vi ”det är fasen som om någon har skrivit manus och handling till den här säsongen.” Det var så spännande och tight ända in i kaklet att vi visste att det skulle bli en bra produktion.
Frågan är då vilket som blir Freewater Pictures nästa projekt?
– Vi har massor på gång. Vi jobbar för fullt med två nya dokumentärer för SVT, Predator Fight, flertalet produktioner för länsstyrelsen och sportfiskarna, och en herrans massa vloggar till vår egen youtubekanal, konstaterar en nöjd men upptagen Oskar Stenberg.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta