Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan ni se den dramatiska upplösningen på årets Pike Fight. Foto: Freewater Pictures
Finaldramatik på film – succé för Pike Fight

Nej, vi tänker inte avslöja hur årets upplaga av kändistäta Pike Fight slutade. Däremot konstaterar vi att årets säsong blev synnerligen dramatisk, och att produktionsbolaget Freewater Pictures återigen tjusat en stor publik.

Oskar Stenberg, Freewater Pictures.

Pike Fight drog denna säsong norrut i landet, och med på färden fanns flera av landets främsta gäddfiskare och sportfiskeprofiler, såsom Tobias Fränstam, Claes ”Svartzonker” Claesson och Evelina Henriksen. Totalt blev det sex avsnitt, med både stora och långa gäddor på film, inte minst på upploppet. Här kan ni se upplösningen.

Oskar Stenberg och kollegorna på Freewater Pictures summerar en händelserik säsong.
– Det är alltid lika nervöst och roligt att visa upp projekten vi lagt så mycket tid på. När det gäller Pike Fight har vi haft turen att fisket bara blir bättre och bättre, deltagarna blir roligare och roligare att titta på, och vi får mer erfarenhet, säger Oskar Stenberg till Fiskejournalen.

Förutsättningarna för underhållande fiskefilm visade sig bli optimala.

– När vi avslutade säsongen sa vi ”det är fasen som om någon har skrivit manus och handling till den här säsongen.” Det var så spännande och tight ända in i kaklet att vi visste att det skulle bli en bra produktion.
Frågan är då vilket som blir Freewater Pictures nästa projekt?
– Vi har massor på gång. Vi jobbar för fullt med två nya dokumentärer för SVT, Predator Fight, flertalet produktioner för länsstyrelsen och sportfiskarna, och en herrans massa vloggar till vår egen youtubekanal, konstaterar en nöjd men upptagen Oskar Stenberg.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta