Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Finland svänger i laxfrågan

Finland vill gå så långt att laxen bara får fiskas i älvarna. (Copyright Hans-Petter Fjeld/Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License )

Nu svänger Finländska jord- och skogsbruksutskottet helt om när det gäller laxen och fiskeripolitiken. De vill förbjuda laxfisket i Östersjön och bara tillåta fiske i älvar där laxen leker.
Fiskeripolitiskt händer det mycket just nu runt Östersjön. Finland visar sig berett att gå ännu längre när det gäller nya regler runt laxen. Det finska jord- och skogsbruksutskottet vill helt förbjuda fisket i havet, till förmån för fiske i älvarna där laxen leker. Detta innebär i praktiken att de länder som inte har egna laxälvar, inte skulle få fiska lax alls. Med andra ord ett förslag som gynnar Finland och Sverige och missgynnar Danmark och Polen. Självklart väcker detta förslag känslor hos de förfördelade länderna, och frågan är om Finland kan få gehör för ett sådant förslag.
Läs fler notiser om HaV:s remissförslag.
Här kan du läsa HaV:s remissförslag för trollingfisket. (PDF)
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta