Tag chansen att prata med lokala guider och boka fiskevistelser och fiskekort redan nu, ombord på Fiskekryssningen. " /> Finn din fiskedestination | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Hökensås, Jockfall, Lilla Malma, Kallax Flyg, Karlskoga och Solid Adventure är några av de du möter på Fiskekryssningen.
Finn din fiskedestination

Tag chansen att prata med lokala guider och boka fiskevistelser och fiskekort redan nu, ombord på Fiskekryssningen.
På båten finns kunniga representanter från olika fiskeresemål runtom i Sverige för att berätta om fisket i just deras vatten. Med andra ord ett utmärkt tillfälle att få reda på det där lilla extra man inte kan läsa sig till i broschyrerna.

Allt fler fiskeställen tillhandahåller både bra boende, guidning och service.

Att Sverige är fullt av bra fiskevatten, vet vi alla, men allt fler ställen som tillhandahåller både bra boende, guidning och service poppar upp runtom i vårt land. Och har man inte eoner av tid att själv gå på upptäcksfärd runtom i Sverige, och gå bom på ställe efter ställe innan man finner den där pärlan – ja då är det skönt att kunna få goda råd från de som redan kan.
På Fiskekryssningen träffar du: Destination Södra Lappland, Kallax Flyg, Visit Karlskoga, Fjäll och Fiske, Hökensås Sportfiske, Solid Adventure, Frostviken, Gäddede Turistbyrå, Jockfalls Fiskecamp, Visit Åland, Norrbottens län, Lilla Malma Fishery, Sorsele Fiskecentrum, Fishing in the middle of Sweden, JL Guidning, Drömfisket Jämtland-Härjedalen, Älvdalens fiskecentrum, Mörrums Kronolaxfiske mfl
Det är inte försent att boka kryssningen!
Ring 08-666 33 33.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Skarvbeståndet i Västra Götaland får reduceras genom skyddsjakt. Foto: Gettyimages
Fördubbling av antalet skarvbon – nu blir det jakt

Både Sportfiskarna och andra aktörer har slagit larm om skarvens tilltagande utbredning längs Västra Götalands kust. Nu kan det hela formuleras i siffror, där inventeringar visar att det skett en fördubbling av antalet skarvbon mellan 2012 och 2020.

Det är Sportfiskarna som basunerar ut resultaten från inventeringen, som SLU gjort tillsammans med erfarna ornitologer och ett flygföretag. Resultatet visar att antalet kolonier vuxit från 14 till 21, och att antalet bon vuxit från 3 000 till 6 000.
– Det kanske mest oroväckande är den stora spridningen av mellanskarv till vattendrag och inlandsvatten. Som ett av många exempel har Kungsbacka Sportfiskeklubb noterat upp till 20 jagande skarvar i Kungsbackaån och även mindre skarvgrupper som nu jagar i deras klubbsjöar flera mil inåt landet. Det är områden där vi aldrig dokumenterat skarv innan, säger Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren på deras hemsida.

De välkomnar också ett färskt beslut om att det nu ska tillåtas skyddsjakt på 3 000 skarvar i Västra Götalands kustvatten och kustmynnande vattendrag.
Det är Sportfiskarna själva som tillsammans med Svenska Jägareförbundet och Sveriges Fiskares Producentorganisation beviljats tillstånd för skyddsjakt på skarv.

Jakten i vattendrag motiveras i beslutet med att utvandrande laxfisksmolt behöver skyddas. Tillståndet gäller till och med den 15 februari 2024 och innebär att maximalt 3 000 skarvar får fällas.
Här kan du läsa mer.

Du kanske även gillar detta