Årets skalv inom skandinaviskt gösfiske kommer från Finland. Perttu Haanpää har nämligen satt nytt finskt gösrekord med en bjässe på hela 14,9 kilo. " /> Finska monstergösen tar Skandinavien med storm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Perttu Haanpää med gösen på 14900 gram.
Finska monstergösen tar Skandinavien med storm

Årets skalv inom skandinaviskt gösfiske kommer från Finland. Perttu Haanpää har nämligen satt nytt finskt gösrekord med en bjässe på hela 14,9 kilo.

Att det var just Perttu Haanpää som skrev in sig i historieböckerna är ingen större skräll. Han är medlem i finska Team Lowrance och Wake Fishing, och har smed denna fångst sex gösar över 10-kilosstrecket på meritlistan. Drömmen att fånga en absolut troféfisk besannades tack var ett målinriktat upplägg.

– Den här våren hade jag bara en enda plan, och det var att hitta en riktigt stor gös och fånga den. Jag har lagt hundratals och åter hundratals timmar på att hitta den, och här är den, berättar en glad Perttu för Fiskejournalen.

Fisken fångade i en sjö i södra Finland, och den tog på en Wake Fishing Pelagear 8″ jigg i färgen Sexy Shad.

Han hade även sinnesnärvaro nog att fånga fångsten på film, och det klippet kan ni se här nedan:

Relaterad nyhet från din region
6 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Båtmässan ersätts av en digital variant. Foto: Maximilian Weisbecker
Besked: Populära Båtmässan ersätts av digital Båtvecka

Nu har det väntade beskedet kommit. Liksom Sportfiskemässan tvingas även Båtmässan i Göteborg ställas in, åtminstone som fysisk mötesplats. Den ersätt dock av en digital variant, dessutom under en hel vecka.

Båtmässan i Göteborg, som brukar locka närmare 60 000 besökare, skulle ha firat 62 år detta år. Liksom många andra arrangemang så tvingas man dock ställa in, på grund av risken för smittspridning av Covid 19.
Lösningen blir i stället en coronasäker variant, alltså en digital variant som pågår mellan 5 och 14 februari.

Över 25 företag har redan anmält sitt deltagande, och de kommer att visa upp sitt utbud genom såväl digitala utställningar som privata visningar.
Arrangörerna hälsar att det inom kort dyker en kalender på deras hemsida, där de olika aktiviteterna presenteras. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta