Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fint betyg för FJ

”Fiskejournalen gnistrar, den har entusiasm, är pedagogisk, har fina bilder och är lättläst.” Så står idag att läsa på bloggen Tidningstankar.
Kanske har du sett tv-reklamen som ber dig att ta fram din osociala sida och läsa en tidning i sommar? Journalisten och förre Kvällspostenmedarbetaren Björn Björnskär såg reklamen, och blev nyfiken.
På kampanjens hemsida kan man göra testet ”Vilken tidning är du?”. Björnskär gjorde testet och fick det minst sagt oväntade svaret: ”Du är Fiskejournalen”. Oväntat eftersom han aldrig gillat att fiska.
Skeptisk sprang han till tidningskiosken och köpte Fiskejournalens stora sommarnummer – och blev glatt överraskad! På bloggen Tidningstankar där Björnskär strör ris och ros över allsköns tidningar skriver han:

”Jag har alltid tyckt att fiske bara är vått, blåsigt och kallt och så luktar det fisk! /…/ Fiskejournalen väcker dock min nyfikenhet direkt. Bara innehållsförteckningen i början är tjusigt presenterad. Sen flyter det på.”
Vi tackar och bockar förstås!

Vill du läsa hela blogginlägget om Fiskejournalen så hittar du det här. Och vill du se vilken tidning du är så klickar du här.
Men du är väl en Fiskejournalen du med?
Angelica Hemlin

FJ får rosor i bloggen Tidningstankar.

FJ får rosor i bloggen Tidningstankar.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta