Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fish Fight intar Bryssel

Fiskejournalens engagemang i Fish Fight-kampanjen har smittat av sig, både på svenska kändisar och många av våra läsare.  Nu lanseras Fish Fight i Europa, manifesterat med en staty i Bryssel.
Kampanjen Fish Fight vänder sig mot den enorma mängd fisk som dumpas i våra hav. Över en miljon ton fullt duglig matfisk kastas överbord till ingen nytta. Anledningen är EU:s kvotsystem som leder till utkast av fiskar som är för ”små” eller av ”fel” art.
Den engelske kändiskocken Hugh Fearnley-Whittingstall, som tagit initiativet till Fish Fight-kampanjen, kliver nu över Engelska kanalen och lanserar kampanjen i hela Europa. Tillsammans med EU:s fiskekommisionär, Maria Damanaki, avtäckte han häromdagen en interaktiv staty utanför EU-parlamentet. Vid sidan av den mekaniska räknaren visar en TV-skärm namn och nationalitet på den 20 senaste som registrerat sig.
Har du inte skrivit på ännu, så är det hög tid att göra det. På Fiskejournalens Fish Fight-sida hittar du all information du behöver.
Morgan Fihn


Fish Fight-generalen Hugh Fearnley-Whittingstall visar upp den interaktiva statyn i Bryssel.


Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta