[/caption] " /> Fish Fight mot en miljon underskrifter | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fish Fight mot en miljon underskrifter

Den brittiske stjärnkocken Hugh Fearnley startar en kampanj för att ändra fiskepolitiken i Bryssel. Reglerna tvingar fiskare att kasta enorma mängder prima fisk tillbaka i sjön till ingen nytta. (Foto: Channel 4)

Kampanjen Fish Fight protesterar mot utkast, så kallad dumpning. Hittills har nästan 800 000 underskrifter samlats till det protestbrev som ska skickas till EU. Nu siktar vi på en miljon! Har du inte skrivit på, eller känner någon som borde göra det – hjälp oss att sprida kampanjen och stoppa det galna slöseriet.
Kampanjen Fish Fight passerar 800 000 namnunderskrifter när som helst. Att passera en miljon underskrifter känns helt plötsligt som ett rimligt mål. För att nå dit behöver vi er hjälp med att sprida kampanjen. Ju fler som ansluter desto bättre genomslag får protestbrevet.
Vill du veta mer om Fish Fight? Se filmen här nedan och besök vår sida Engagera Dig.
Skriv under protestlistan på www.fishfight.se.
Missa inte heller det tredje avsnittet av dokumentären Kampen om fiskarna som visas på SVT2 klockan 18:00.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta