Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fish Fight växer

Fish Fight har engagerat människor i hela Europa. Tillsammans är vi på väg att åstadkomma något bra. Du hänger väl med?

Denna vecka passerade kampanjen Fish Fight fantastiska 750 000 namnunderskrifter. Vi säger välkommen till alla nya medlemmar och hoppas på ännu fler.
Mängder av fisk dör i onödan efter att de fastnat i trålar eller andra industriella fångstredskap. Om de tillhör fel art, är för små eller råkar överskrida den tilldelade kvoten kastas de över bord, döda eller döende. Man kallar detta för dumpning. Hugh’s Fish Fight är en kampanj för att stoppa dumpningen och påverka EU-politiker för en mer hållbar förvaltning av haven. I mitten av juli presenterade EU-kommissionen sitt förslag till ny fiskeripolitik och detta innehöll ett förbud mot dumpning. Något som säkerligen inte skulle ha skett utan ert engagemang i Fish Fight. Vi har fortfarande en bit kvar att vandra så om du inte skrivit på, gör det nu.
En av de som anslutit sig till kampanjen är EU-parlamentarikern Isabella Lövin. Hon är försiktigt positiv till förslaget.
– Det är välkommet att kommissionen föreslår ett förbud mot dumpning av fångad fisk, även om förslaget tyvärr bara gäller vissa arter, säger Isabella.
Du kan läsa mer om Isabella och Fish Fight här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta