Röding på Universeum[/caption] " /> Fisk-koll inför sommarlovet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fisk-koll inför sommarlovet
Röding på Universeum

Rödingen är en av Nordens mest färgsprakande fiskar. På Universeum kan man se dem på nära håll.

Planer på att dyka och snorkla i sommar? Studera och förbered dig på bästa sätt och se alla arter live på Universeum i Göteborg. Här finns hela Sveriges vattenmiljöer i miniformat.
I vårt avlånga Sverige finns fjällbäckar, sjöar, älvar, och kuststräckor. Detta ger möjlighet till en stor artrikedom och skiftande miljöer. En stor modell av detta kan du ta del av på Universeum Science Discovery Center i Göteborg.
Högst upp på Universeum börjar den porlande bäcken med elritsa och öring. I fjällsjön simmar den vackra rödingen och sedan rinner vattnet ner i älven där du ser laxen, siken och harren på mycket nära håll.

Här kan man som flugfiskare lätt bli stående alltför länge. Ytterligare längre ned finns insjön med arter som braxen, sutare och vimma. Fortsätter du Vattnets Väg går du igenom Östersjön och når till slut Västkusten där du hittar bland annat berggylta, knot, taggmakrill samt vanlig makrill, gråsej, ett stort antal olika plattfiskar, havskatter samt pigghaj.
Universeum är ett eldorado för alla fiskälskare, barn som vuxna! Totalt rymmer alla akvarier över tre miljoner liter vatten.
www.universeum.se

David Dalqvist

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta