[/caption] " /> Fisk på kroken – även i framtiden, säger Christofer Fjellner | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fisk på kroken – även i framtiden

Lars Hjälmered (tv) och Christofer Fjellner tror på hållbara fiskekvoter och ett stopp på utkasten. (Foto: Peter Knutsson)

Inom kort väntar tuffa förhandlingar i mellan Europaparlamentet och ministerrådet. EU:s gemensamma fiskepolitik ska bestämmas. Lars Hjälmered (M) och Christofer Fjellner (M) skriver nu en debattartikel i GP där de konstaterar ”Nu finns chansen att förändra EU:s katastrofala fiskepolitik.”
I februari antog Europaparlamentet en radikal och kraftfull reform av fiskepolitiken. Man krävde bland annat hållbara fiskekvoter och ett stopp på utkasten. Nu ska fiskeministrarna säga sitt och en förhandling mellan parlament och ministrar är att vänta inom kort.
Europaparlamentarikern Christofer Fjellner (M) fick, tillsammans med Isabella Lövin, mycket positiv uppmärksamhet efter Europaparlamentets reform. Nu konstaterar han och partikollegan Lars Hjälmered att ”Det här är ett historiskt tillfälle att lägga grunden för ett långsiktigt hållbart fiske. Om Sverige lyckas kan vi få fisk på kroken även i framtiden.” Detta skriver de i en debattartikel i GP.

De båda menar även att EU:s fiskeministrar har intagit en bakåtsträvande position och att de vill bevara EU:s fiskepolitik i stort sett som den är, trots att alla vet att resultatet blivit en ekonomisk och ekologisk katastrof.
”Sverige och ett antal länder i norr har tryckt på för en mer balanserad position, men de stora fiskenationerna i södra Europa håller emot. Nu väntar tuffa slutförhandlingar mellan parlamentet och ministerrådet.”
Läs hela debattartikeln här.
Missa inte tidigare notiser i ämnet.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta