Vilka fiskar kan vi äta med gott samvete? WWF lanserar snart en ny upplaga av Fiskguiden. I guiden listas våra vanligaste matfiskar med rött, gult eller grönt ljus. I år lanserar WWF fiskguiden samtidigt i en rad europeiska länder.
Frågan om vilka fiskar vi kan äta med gott samvete har blivit en av vår tids stora samhällsfrågor. Idag är en majoritet av världens stora rovfiskar överfiskade och den negativa trenden måste brytas, säger WWF i ett pressmeddelande.
Antalet miljöcertifierade fiskprodukter på marknaden har glädjande nog ökat i takt med att konsumenternas krav på ett etiskt och hållbart fiske ökar. För att göra det lättare att välja rätt fisk lanserar Världsnaturfonden WWF den sjunde upplagan av den populära konsumentguiden ”Fisk till middag?”.
– Det är extra viktigt att lyfta debatten om våra matfiskar när EUs gemensamma fiskeripolitik ska göras om.
Enbart i Sverige har WWFs konsumentguide för fisk och skaldjur spridits i miljontals exemplar. Den används av konsumenter, handel, producenter och vid offentlig upphandling. Morgan Fihn
Publicerad: 27 November 2011
Av: Morgan Fihn
Logga in
Logga in för att ta del av unika erbjudandet, priser och mycket annat.
Skapa ett konto
Gå med i vår medlemsklubb får att ta del av extra rabatter på mänder av fiskeprylar, förhandstur till kampanjer och mycket mer. Helt kostnadsfritt!