[/caption] " /> Fiska och campa i sommar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiska och campa i sommar

Förena två nöjen i sommar, campa och fiska.

Över hela Sverige finns fiskevatten och upplevelser med en fantastisk bredd. Fina boendeanläggningar finns lite varstans. Men hur ska du hitta det semesterfiske som passar dig bäst? Som med alla dignande smörgåsbord kan det vara svårt att välja.
Därför har vi på Fiskejournalen och Camping.se valt ut några riktiga läckerbitar. Med våra färdiga rutter kan du enkelt välja ut ett fiskäventyr som passar dig. Oavsett om det är för en natt eller en hel sommar.

Fiske och boende för alla
Med spridning över hela landet och olika typer av fisken och fiskarter som utgångspunkt finns något för alla. Sveriges största fritidsnöje och semesterboende i en smart kombination. Du bor naturnära och bekvämt på utvalda semesteranläggningar och har nära till ditt nästa drömfiske.
Låt inspiration flöda och surfa in på Camping.se.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta