Det låter nästan för bra för att vara sant, men det finns faktiskt rejäl chans på storsej utanför svenska Västkusten. " /> Fiska storsej på Västkusten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Skepparen Linus Norin med en av de fina sejarna som fångas på denna plats. Fisket är nyupptäckt och är verkligen något för den inbitne havsfiskaren
Fiska storsej på Västkusten

Det låter nästan för bra för att vara sant, men det finns faktiskt rejäl chans på storsej utanför svenska Västkusten.
Nu erbjuder Fiskejournalen sina prenumeranter en unik möjlighet att följa med skepparen Linus Norin och båten Pequod på en spännande 16-timmarstur den andre september.

Med andra ord är en räkneverksrulle att rekommendera.

Den havsfiskeintresserade kommer älska detta storsejfiske som äger rum långt ut till havs i den norska rännan – djuprännan mellan Danmark och Norge i Skagerack. Där återfinns de stora sejarna på ett speciellt vattendjup. Med andra ord är räkneverksrulle att rekommendera. Det har fångats fiskar på upp till trettio kilo i dessa vatten, med just den här metoden.
Det finns totalt tio platser på denna exklusiva tur där Fiskejournalens prenumeranter har första tjing. Gå in på fiskeplus och läs mer.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta