Olaga fiske efter fjärsing[/caption] " /> Fiskade åtta ton olagligt | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskade åtta ton olagligt
Olaga fiske efter fjärsing

Då man använt fel maskstorlek i trålen riskerar besättningen på trålfiskefartyget nu böter eller upp till ett års fängelse för olaga fiske.

Besättningen på en trålare från Halland riskerar upp till ett års fängelse för olaga fiske. Det skriver Gp.se i dag.
Natten mellan söndag och måndag slog kustbevakningen till mot trålfiskefartyget söder om Lilla Middelgrund i Kattegatt. Inspektionen gav klara besked. Ombord fanns åtta ton olagligt fiskad fjärsing.
– Trålen som användes hade nätmaskor som var under den minsta tillåtna storleken för det aktuella fisket. Trålaren togs till hamn, där förhör hölls med besättningen och fångst och trål togs i beslag, uppger Ola Vesterlund, fiskerihandläggare vid Kustbevakningen regionledning sydväst.

Ingen rutinkontroll

– Det är bara ett fåtal svenska trålare som fångar fjärsing, dessutom en del danska fartyg. Fångsterna har varit mycket bra den senaste tiden och vi ville göra en extrakontroll eftersom vi misstänkte orent fiske, säger Vesterlund.
Då man använt fel maskstorlek i trålen riskerar besättningen på trålfiskefartyget nu böter eller upp till ett års fängelse för olaga fiske.
Kustbevakningen kommer under torsdagen eller fredagen att lämna över ärendet till polisen.
Läs mer här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta