" /> Fiskade i naturreservat trots förbud – fick böter | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Fiskade i naturreservat trots förbud – fick böter

Två män fiskade från båt i Ålsjöns naturreservat trots att det rådde tillträdesförbud. Länsstyrelsen i Gävleborg gjorde en polisanmälan och de båda männen fick böter.

Det olagliga fisket ägde rum den 24 april 2016 och berodde på att länsstyrelsen hade utfärdat tillträdesförbud i Ålsjön mellan 15 mars och 31 juli av hänsyn till naturreservatets fågelliv.
Efter att de båda männen hade ertappats misstänktes de för förseelse mot områdesskydd. Båda erkände och godtog strafföreläggande.
Påföljden blev 30 dagsböter vardera.

Läs mer här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta