" />
Annons
Fiskade i naturreservat trots förbud – fick böter | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Fiskade i naturreservat trots förbud – fick böter

Två män fiskade från båt i Ålsjöns naturreservat trots att det rådde tillträdesförbud. Länsstyrelsen i Gävleborg gjorde en polisanmälan och de båda männen fick böter.

Det olagliga fisket ägde rum den 24 april 2016 och berodde på att länsstyrelsen hade utfärdat tillträdesförbud i Ålsjön mellan 15 mars och 31 juli av hänsyn till naturreservatets fågelliv.
Efter att de båda männen hade ertappats misstänktes de för förseelse mot områdesskydd. Båda erkände och godtog strafföreläggande.
Påföljden blev 30 dagsböter vardera.

Läs mer här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
På många ställen i Sverige kan barn fiska gratis. Foto: Gettyimages
Koncept för barn och unga: Gratis fiske varje onsdag

Intresset för sportfiske fortsätter att växa, och Sportfiskarna satsar för att fånga upp barn och ungdomar. Nu erbjuds gratis fiske varje onsdag under hösten.

Många fiskevårdsområden i Sverige erbjuder gratis fiske för barn, vilket du kan läsa mer om här! I Sportfiskarnas aktuella fall handlar det om Norrtälje, där ungdomar får prova på ett lättillgängligt och stadsnära fiske. Varje onsdag mellan 30 september och 21 oktober kommer att finnas på plats vid bron över till Borgmästarholmen, där de även erbjuder låneutrustning.

”Med anledning av rådande omständigheter och restriktioner har en anpassning av aktiviteten gjorts för att minska risken för spridning av Covid-19. Alla deltagare ska därför anmäla sig i förväg till: mattias.andersson@sportfiskarna.se, märk mailet med ”Street”. Deltagare måste även komma i vuxens sällskap”, meddelar Sportfiskarna.

Du kanske även gillar detta