[/caption] " /> Fiskare åt upp sina kompisar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskare åt upp sina kompisar

Båda överlevande nekar till att ha med de andras död att göra, utan ska ha uppgett att vännerna stannat kvar i en jaktstuga. Enligt rysk press ska de två överlevande rymt från sjukhuset efter att polisen förhört dem. (Bild: Russian Emergencies Ministry)

En tragiskt fisketur som för tankarna till filmen Alive håller på att nystas upp i Sibirien. I mitten av augusti gav sig fyra fiskare ut för att fiska i floden Sutam. De råkade sedan ut för en nödsituation och irrade omkring på taigan under tre månader, i extrem kyla. Två av dem har överlevt – sannolikt genom att ha ätit upp sina vänner.
Siberian Times skriver att rysk polis nu försöker ta reda på vad som hänt efter att de fyra männen gav sig i väg 8 augusti i år för att fiska i floden Sutam. I nuläget arbetar man efter tesen att de fyra fiskarna råkat ut för en olycka och sedan har irrat runt på taigan i extrem kyla. I slutet av september ska de ha ringt ett samtal från mobilen och sedan försvunnit spårlöst igen.

Nyligen räddades två av fiskarna och förts till sjukhus med helikopter. Kort därefter hittade man kvarlevorna efter en styckad kropp och blodiga kläder nära platsen där de två överlevande hittats. Efter den fjärde mannen finns fortfarande inga spår.
Läs mer här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Hur får man havsöringen att hugga? Den frågan svarade experterna på. Foto: Nicka Hellenberg
Havsöringsfiske för unga blev en fullträff

Havsöringsfiske för unga blev en riktig hit, när det arrangerades fiskeaktivitet på Gotland under flaggen ”Luften är fri”.

Under en grå aprilhimmel samlades förväntansfulla och fiskefebriga ungdomar på en gotländska kusten för att få testa på spinn- och flugfiske efter de silvriga raketerna – havsöringarna.
Ett antal unga sportfiskare fick testa på kustfiske med vadarbyxor under några spännande timmar. Hela aktiviteten skedde i regi av Sportfiskarna på Gotland, i samarbete med Jaktia Visby, Vision Fly Fishing och Abu Garcia.

Det här populära eventet kunde ske med stöd av medel från Svenskt Friluftsliv och Naturvårdsverket. Allt under flaggan ”Luften är fri” – ett projekt som syftar till att få fler människor att prova friluftsliv. På sikt vill man att ett stort antal aktiviteter av det här slaget långsiktigt ska öka medvetenheten om friluftslivets värden och ge mer kunskap om allemansrätten.

Tillbaka till Gotlandskusten. Joakim Lyander från Sportfiskarna höll i verksamheten och berättade om grunderna i havsöringsfisket, innan det var dags för mer skarpt läge.

De ungdomar som ville testa på flugfiske fick först en snabbkurs på torra land av Niklaus Bauer från Vision, medan Thomas Sjöblom från ABU Garcia tog med sig spinnfiskegänget till vattenbrynet. Förutom dessa tre herrar fanns även Andreas Johannesson och Ola Thomsson från Jaktia Visby med och hjälpte till med såväl handfasta råd som utrustning.

Och visst lyckades ungdomarna också få fisk. Alla som fiskat havsöring på kusten vet hur knivigt det kan vara och hur mycket tid man kan behöva lägga ner innan den första fisken biter, men med professionell ledsagning blir vägen avsevärt kortare.
Ett par riktigt fina havsöringar bet över dragen och kunde efter ett par snabba bilder återbördas till sitt bräckta och rätta element.

Projektledare Joakim Lyander sammanfattar:
– Jag tyckte att satsningen blev lyckad och jag upplevde att alla deltagare var väldigt nöjda med dagen. Att två av juniorerna dessutom lyckades fånga sin allra första havsöring, helt på egen hand, var en fantastisk upplevelse att få bevittna. Jag är helt säker på att detta tillfälle gav flera av deltagarna mersmak och att några tog med sig minnen för livet!
Nedan ett bildsvep från dagen.
Nicka Hellenberg

Foto: Nicka Hellenberg och Joakim Lyander

Du kanske även gillar detta