[/caption] " /> Fiskare åt upp sina kompisar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskare åt upp sina kompisar

Båda överlevande nekar till att ha med de andras död att göra, utan ska ha uppgett att vännerna stannat kvar i en jaktstuga. Enligt rysk press ska de två överlevande rymt från sjukhuset efter att polisen förhört dem. (Bild: Russian Emergencies Ministry)

En tragiskt fisketur som för tankarna till filmen Alive håller på att nystas upp i Sibirien. I mitten av augusti gav sig fyra fiskare ut för att fiska i floden Sutam. De råkade sedan ut för en nödsituation och irrade omkring på taigan under tre månader, i extrem kyla. Två av dem har överlevt – sannolikt genom att ha ätit upp sina vänner.
Siberian Times skriver att rysk polis nu försöker ta reda på vad som hänt efter att de fyra männen gav sig i väg 8 augusti i år för att fiska i floden Sutam. I nuläget arbetar man efter tesen att de fyra fiskarna råkat ut för en olycka och sedan har irrat runt på taigan i extrem kyla. I slutet av september ska de ha ringt ett samtal från mobilen och sedan försvunnit spårlöst igen.

Nyligen räddades två av fiskarna och förts till sjukhus med helikopter. Kort därefter hittade man kvarlevorna efter en styckad kropp och blodiga kläder nära platsen där de två överlevande hittats. Efter den fjärde mannen finns fortfarande inga spår.
Läs mer här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta