Tidigare i höstas rapporterade vi om när Fiskejournalens medarbetare Emil Filipsson hittade likdelar under en havsöringstur i Gullmarsfjorden. Under lördagen fick sportfiskare i Västerås ett kranium på kroken. " /> Fiskare fick kranium på kroken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Det var i Svartån som sportfiskare fick den makabra fångsten.
Fiskare fick kranium på kroken

Tidigare i höstas rapporterade vi om när Fiskejournalens medarbetare Emil Filipsson hittade likdelar under en havsöringstur i Gullmarsfjorden. Under lördagen fick sportfiskare i Västerås ett kranium på kroken.

Den makabra händelsen utspelade sig i Svartån mellan Västerås och Skultuna, där två personer var ute och fiskade i godan ro.

– En får bottennapp och sen ser de att det satt ett kranium på kroken. Personerna kontaktade då polisen, säger Johan Thalberg, presstalesperson vid polisen i Västmanland, till SVT.

Polisen kallades till platsen och en förundersökning om mord har nu inletts. Kraniet transporterades till rättsmedicin i Uppsala för vidare undersökning, som senare bekräftade att det med största sannolikhet var ett människokranium som hade fastnat på kroken.

Även för två år sedan inträffade en liknande händelse, som du kan läsa om här:

Fick kranium på kroken

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta