Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Det stormade på flera sätt kring två "fiskare" som hamnade i sjönöd utanför Höganäs.
Fiskare på vift smugglade säckvis med kokain

I september 2020 berättade Fiskejournalen om ett drama utanför Höganäs, där två fiskare som hamnat på vift med sin båt undsattes av Sjöräddningssällskapet. Nu döms de för att ha smugglat 69 kilo kokain.

Det som först framställdes som en misslyckad fisketur har alltså blivit en stor kokainhärva som nystats upp.
Det inleddes med att Sjöräddningssällskapet i Höganäs fick larm om att två män råkat ut för haveri med sin motorbåt i Öresund. I båten hittades två oskadda men nedkylda män från Stockholmstrakten, som hävdade att de var på fisketur trots dåligt väder. Det fanns visserligen spön ombord, men ingen övrig fiskeutrustning.

Senare påträffades 69 kilo kokain som drivit på land i svarta sopsäckar, och efter att Kustbevakningen, Sjöräddningen och polisen lagt ihop sina bitar så talade det mesta för att de två fiskarna var inblandade i fyndet.

Kokainet som påträffades uppskattades ha ett värde av minst 62 miljoner kronor, och på onsdagen dömdes de till tio respektive sex års fängelse för bland annat försök till synnerligen grovt narkotikabrott, meddelar Helsingborgs tingsrätt.

Dagens Nyheter har skrivit en längre artikel om fallet, som ni kan läsa här!

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta