Ett nytt allvarligt drunkningstillbud har inträffat i Västerbotten. Det var en fiskare i 70-årsåldern som hamnade i vattnet, och han vårdas på intensivvårdsavdelningen med livshotande skador. " /> Fiskare vårdas på intensiven efter drunkningstillbud | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Lundin
Glöm inte att testa isens hållbarhet innan du ger dig ut! Under måndagen inträffade ytterligare en olycka i Västerbotten.
Fiskare vårdas på intensiven efter drunkningstillbud

Ett nytt allvarligt drunkningstillbud har inträffat i Västerbotten. Det var en fiskare i 70-årsåldern som hamnade i vattnet, och han vårdas på intensivvårdsavdelningen med livshotande skador.

Det var under eftermiddagen på måndagen som räddningstjänsten kallades till Nydalasjön i Umeå, där en privatperson uppmärksammat att en person låg i vattnet cirka 20-30 meter ut vid den västra sidan av sjön. Räddningspatrullen kunde få upp mannen på land, och han fördes alltså till sjukhus, där han enligt Västerbotten-Kuriren vårdas för svåra skador.

Även förra veckan inträffade en drunkningsolycka i Västerbotten, då med dödlig utgång. Det var två fiskare som rapporterades saknade efter en fisketur i Umeälven, norr om Granö. Den ena mannen påträffades senare död, och sökandet efter den andre mannen har hittills varit resultatlöst.

Läs mer om säkerhet här!

Varning för lömska isar – följ dessa råd innan fisketuren

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta