Nu ska man lansera torskburgare på prov på Statoils stationer i Nordnorge. " /> Fiskburgare testas på Statoilmacker | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Ur ett hälsoperspektiv blir torskburgaren en lyft för Staoilmackarna.
Fiskburgare testas på Statoilmacker

Nu ska man lansera torskburgare på prov på Statoils stationer i Nordnorge.
Den norska torsken från Lofoten och Barents hav är ett bestånd som har klarat sig relativt bra ur ett ekologiskt perspektiv. Att tillverka fiskburgare från dessa fiskar är ett hälsosamt och gott alternativ till de hamburgare och korvar som idag finns på Statoils stationer. Fiskburgarna blir både mjölk- och glutenfria. Om fiskburgaren tas emot väl av mack-kunderna i norra Norge, kommer fiskburgarna att lanseras på fler skandinaviska Statoilmackar i höst.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta