[/caption] " /> Fiskdöd fortsätter förbrylla | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskdöd fortsätter förbrylla

Stora abborrar tillhör de som drabbats av fiskdöden. (Foto: Olof Engstedt)

Sportfiskarna:
Provsvar visar inga tecken på sjukdom. Giftalger analyseras.
Vi har tidigare berättat om den oroväckande fiskdöden i Mönsterås. Provsvaren från Statens veterinärmedicinska anstalt har kommit och de visar inga tecken på att det skulle vara ett sjukdomsutbrott hos fiskarna. Fortfarande kvarstår misstankar om någon form av utsläpp.
Efter vattenprov som Sportfiskarnas medarbetare Olof Engstedt tagit finns en ny teori, att det skulle handla om någon form av giftalger. Analys av dessa prov visar på höga halter av en viss typ dinoflagellater, med förmågan att producera akut giftiga toxin
– Fiskexperiment i samarbete med Linnéuniversitetet pågår för att avgöra giftigheten hos just dessa alger, berättar Olof Engstedt.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta