Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Död fisk i mängder flyter runt i Rodrigo de Freitas-sjön utanför Rio de Janeiro.
Fiskdöd i OS-sjö

Förorenat vatten fyllt med avloppsvatten och sopor har orsakat ännu en stor fiskdöd i Rio de Janeiro.
Om ett och ett halvt år ska världseliten inom rodd göra upp om OS-medaljer i sjön.
Mängder med död fisk vilar på vattenytan och har flutit i land. Enligt nyhetsbyrån AP är fiskdöd vanligt i Rios vatten som fylls med avloppsrester och sopor.
– Varje år äger detta rum. Ibland är det på stor skala, ibland på mindre skala. Det är en ännu en skam för Brasilien, säger fotografen Alex Moutinho som bott vid sjön i över 30 år.
Och bland de lokala roddarna är det tufft att träna.
– Man ror men börjar snabbt att må illa, så man måste bryta och gå och vila. Fisken kommer i vägen när man försöker ro, säger lokala roddaren Joao Gabriel Raize till nyhetsbyrån Reuters.

Kvaliteten på Rios vattenvägar har varit ett omdebatterad ämne inför de olympiska spelen och myndigheterna lovade tidigare att rensa upp vattnen kring Guanabarabukten där segeltävlingarna ska avgöras. Nu erkänner dock myndigheterna att det löftet inte kommer att uppfyllas, vilket lett till oro hos de olympiska seglarna över att hälsoriskerna det innebär att tävla i avloppsfyllda vatten.
Källa: Aftonbladet

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta