Fiskejournalens Nicka Hellenberg är inte bara sportfiskegalning, skribent och fotograf. Han är trummis med många års trummande och musicerande i ryggsäcken. " /> Fiske + hårdrock = Nicka Hellenberg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fiske + hårdrock = Nicka Hellenberg

Fiskejournalens Nicka Hellenberg är inte bara sportfiskegalning, skribent och fotograf. Han är trummis med många års trummande och musicerande i ryggsäcken.

Under 2010 fick han ett uppdrag som inte går av för hackor. Nicka spelar trummor på samtliga låtar på de holländska rockstjärnorna Within Temptations nya skiva ”The Unforgiving”. Jobbet fick han när bandets förra trummis slutade och en ny skiva var planerad. Within Temptations svenske producent och medproducent, tyckte att Nicka var rätt man för jobbet.

− Det är förstås otroligt hedrande och dessutom vansinnigt kul att få vara en del av ett så stort projekt, intygar Nicka.

Within Temptation är Hollands största musikexport och turnerar över stora delar av världen. Deras melodiska, och ofta tungt symfoniska, rock anförs av ”The metal queen of the world”, Sharon den Adel.

Konceptalbumet ”The Unforgiving” släpptes i mars och åtföljs av kortfilmer, rockvideor och en animerad serie!

WT kommer till Göteborg och Stockholm i höst, men då är inte Nicka med. Istället tänker han vara fullt sysselsatt både med sitt fiske och med andra trumuppdrag..

httpv://www.youtube.com/watch?v=qGdzgcDllYE
(Klicka för att titta på videon!)

Nicka Hellenberg & Mathias Larsson

PS: Within temptation har över  980 000 fans på Facebook

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta