En Giant Trevally är en riktig fajter och det finns gott om dem på Location GTX. Foto: Dombaj/Sjöberg
En Giant Trevally är en riktig fajter och det finns gott om dem på Location GTX.
Foto: Dombaj/Sjöberg[/caption]Det är ett av de sista orörda tropiska paradisen på jorden. Nu har Christer Sjöberg skapat en fungerande fiskedestination ombord på en specialbyggd båt som kryssar de kristallklara vattnen i Indonesien. " /> Fiske i Papua Ny Guinea | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Fiske i Papua Ny Guinea

En Giant Trevally är en riktig fajter och det finns gott om dem på Location GTX. Foto: Dombaj/Sjöberg


En Giant Trevally är en riktig fajter och det finns gott om dem på Location GTX.
Foto: Dombaj/Sjöberg

Det är ett av de sista orörda tropiska paradisen på jorden. Nu har Christer Sjöberg skapat en fungerande fiskedestination ombord på en specialbyggd båt som kryssar de kristallklara vattnen i Indonesien.
Christer Sjöberg (skaparen av flugfiskemärket Loop) är mannen som hittar de mest spekatkulära fiskedestinationerna. Han var bland de första på Kola-halvön på 90-talet. Han har drivit resor till Kuba och till Patagonien och för något år sedan satsade han på Papua Guinea och platsen han kallar ”Location GTX”.
Christer Sjöberg är flugfisket personifierat, men här på Location GTX blev han tvungen att även ta till spinnprylar och popper. Fiskarna är helt enkelt för stora!
Fiskejournalisten Pär Lindberg har varit där och gjort reportage. Så slå dig ner i fåtöljen, ställ fram en skål påskgodis, öppna Fiskejournalen och dröm dig bort till nationalparken Raja Ampats skärgård där giant trevally, jacks, marlin och hajar slukar både flugor och poppers. Har du inte redan detta nummer, så finns det i butik nu.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta