Den 20-21 september arrangeras regnbågsfiske på Skansen. Foto: Bengt Olsson Den 20-21 september arrangeras regnbågsfiske på Skansen. Foto: Bengt Olsson[/caption] " /> Fiske på Skansen för barn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Fiske på Skansen för barn
Den 20-21 september arrangeras regnbågsfiske på Skansen. Foto: Bengt Olsson

Den 20-21 september arrangeras regnbågsfiske på Skansen. Foto: Bengt Olsson

Lördagen och söndagen den 20-21 september har alla barn och ungdomar upp till 17 år chansen att testa på fiskelyckan efter regnbåge på Skansen.
Fisket sker vid Bollnästorget, i fågeldammarna nedanför Orsakullen, på Skansen. Meteutrustning finns att låna och ungdomsledare från Strömstararna delar med sig av fisketips. Lyckas du fånga en fisk får du ta med den hem till middag. Är du nyfiken på flugfiske finns möjligheten att provkasta, kika på kastuppvisningar och se hur man binder flugor. Arrangör är fiskeklubben Strömstararna tillsammans med Stockholms Flugfiskecenter.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta