Den 20-21 september arrangeras regnbågsfiske på Skansen. Foto: Bengt Olsson Den 20-21 september arrangeras regnbågsfiske på Skansen. Foto: Bengt Olsson[/caption] " /> Fiske på Skansen för barn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Anders Holm
Fiske på Skansen för barn
Den 20-21 september arrangeras regnbågsfiske på Skansen. Foto: Bengt Olsson

Den 20-21 september arrangeras regnbågsfiske på Skansen. Foto: Bengt Olsson

Lördagen och söndagen den 20-21 september har alla barn och ungdomar upp till 17 år chansen att testa på fiskelyckan efter regnbåge på Skansen.
Fisket sker vid Bollnästorget, i fågeldammarna nedanför Orsakullen, på Skansen. Meteutrustning finns att låna och ungdomsledare från Strömstararna delar med sig av fisketips. Lyckas du fånga en fisk får du ta med den hem till middag. Är du nyfiken på flugfiske finns möjligheten att provkasta, kika på kastuppvisningar och se hur man binder flugor. Arrangör är fiskeklubben Strömstararna tillsammans med Stockholms Flugfiskecenter.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta