Fiske på teve i jul

Släng inte ut teven! Det visas en hel del fiske under julhelgen.(Foto: JasonLangheine/Creative commons)

Har du tröttnat på Kalle Anka och Karl-Bertil Jonsson? Då föreslår vi att du tar del av tablån här nedan. Vi har listat julhelgens program med inriktning på fiske och fiskar. Har vi missat något? Komplettera gärna i kommentarsfältet.
Källa: tv.nu

SVT 2

Späckhuggaren Luna

Kanadensisk dokumentär från 2009. När en flock späckhuggare som jagat sill i en bukt i British Columbia drar till havs för vintern blir en av ungarna kvar där inne. Den lilla valen får namnet Luna och blir snart en stor favorit bland människorna i området. Men i takt med att Luna blir alltmer orädd och tyr sig till fritidsbåtarna växer en lång konflikt fram. Ska vilda djur vara vilda eller en turistattraktion? Regisserad av Suzanne Chisholm och Michael Parfit. Även 25/12 i SVT2.
23 december kl.18:00

Kanal 10

Det totala sportäventyret

Brittisk sportserie från 2004. Tillsammans med en grupp vänner beger sig Marc Goddard för att paddla kajak i Cotahuasi-floden, högt uppe i Anderna. Men först måste de ta reda på om det överhuvudtaget är möjligt att ta sig fram i flodens hårda, fradgande vatten.
23 december kl.12:10

När fiskar anfaller

Amerikansk dokumentärserie från 2010. Avsnitt 1 av 4. Vi vet redan att vithajar och andra djuphavsrovdjur kan vara livsfarliga. Men världshavens skenbart harmlösa invånare kan också orsaka allvarliga skador. Denna dokumentär ger en inblick i de hot som lurar under ytan. Offer för olika fiskattacker berättar sina historier, experter analyserar vad som har hänt, medan avancerade kriminaltekniska illustrationer fyller i luckor, och beskriver vetenskapen bakom anfallen.
26 december kl.20:00

Viasat Nature

Nigel Marven på hajarnas ö

Brittisk naturserie från 2007. Nigel ger sig ut på en av sina hittills farligaste dykningar. Han dras med ut till havs av underströmmar och finner sig öga mot öga med en grupp jättehajar. 300 meter under vattenytan lyckas han lokalisera en flock småtaggade hajar.
23 Dec kl.13:00 (Avsnitt 5)
24 Dec kl.13:00 (Avsnitt 6)

Oceans

Fransk naturdokmentär från 2009. I sex år arbetade den Oscarnominerade regissören Jacques Perrin och hans team på 50 olika platser i världen – alla under havsytan. Tolv produktionsteam filmade över 100 olika djurarter, i situationer och miljöer det tidigare inte varit möjligt att filma. Man fick helt enkelt uppfinna ny teknik och avancerad utrustning för att lyckas fånga det omöjliga på bioduken.
25 Dec kl.18:00
26 Dec kl.08:00, 13:00

TV4 Sport

Gone fishing

Brittisk dokumentärserie från 2008. Spektakulära naturupplevelser blandas med sportfiske av högsta klass. Man skildrar, bland annat, hur besättningar på fiskebåtar kämpar mot tuffa förhållanden i havet utanför Antarktis, och möter såväl jättebläckfiskar som valar, isberg och pingviner.
23 dec kl.06:30, 13:25
26 dec kl.06:30, 12:00
27 dec kl.06:30, 13:25
28 dec kl.06:30, 13:25
29 dec kl.06:30, 13:25

Extremfiske

Brittisk dokumentärserie från 2010. Säsong 4. Avsnitt 5 av 6. Fiske-entusiasten och skådespelaren Robson Green jagar de mest svårfångade och farliga fiskarna världen över.
23 dec kl.07:00, 14:00
26 dec kl.07:00, 14:00

Fiske – lite djupare

Svenskt fiskemagasin. Programledarna Johan Broman och Fredrik Sjöblom reser till olika vatten i Sverige för att fiska och titta närmare på svensk fiskevård. I varje avsnitt följer en eller flera kända personer med för att fiska och skänka pengar till ett valfritt fiskevårdsprojekt.
24 dec avsnitt 1-4 från kl.13:00
25 dec avsnitt 5-8 från 14:00

Animal Planet

Hajattacker

Se vad som händer när en vithaj bryter sig ur en hajbur och stänger inne några dykare.
24 dec kl.20:05, 00:40 (Del 2)
25 dec kl.20:05, 22:40. 26 Dec 00:40, 21:55 (Del 3)

I hajens gap

Vi tar oss bokstavligen in i hajens gap när kameror placeras på och inuti havens mest fruktade jägare för att se hur det är att vara i hajens våld.
24 Dec kl.21:00
25 Dec kl.01:35

Hajinvasion

Ett forskarlag försöker ta reda på varför ett skrämmande stort antal vithajar börjat dyka upp nära kusterna i Sydafrika, Australien och Kalifornien.
23 Dec kl.21:55
24 Dec kl.03:10, 21:55, 22:40
25 Dec kl.02:30

Annons
AKTUELLT

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...