[/caption] " /> Fiske på tv | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiske på tv

Det blir mycket sportfiske på tv i vinter och vår. (Ill: Hans Jax)

Gillar du också att det visas mycket sportfiske på tv? Då kan vi glädja dig med att utbudet inte kommer att minska framöver. I Fiskejournalen nummer 12 har vi intervjuat sportfiskeprofilerna som ligger bakom de populäraste programmen.
På 1980-talet var utbudet av sportfiskeprogram på tv i stort sett begränsat till Visst nappar det och ibland Naturrutan. Sedan dess har både antalet kanaler och mängd fiske på tv exploderat. Det mesta är producerat utomlands, men det finns en handfull svenska tv-fiskare. I senaste Fiskejournalen tar vi pulsen på de populäraste programledarna. Vi presenterar dessutom tittarsiffror för sportfiskeprogram på tv.
Ett sportfiskeprogram som inte benämns i artikeln är Fina fisken, premiär nu på tisdag, 11 december klockan 22:30 på Tv4 Sport.
En mycket bra plats att diskutera fiske på tv är Sportfiskeforum.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta