Fiske-TV är väl aldrig fel? Kolla in Gordon P Henriksen i Fiskemissionen. Fiske-TV är väl aldrig fel? Kolla in Gordon P Henriksen i Fiskemissionen.[/caption] " /> Fiske på tv | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiske på tv
Fiske-TV är väl aldrig fel? Kolla in Gordon P Henriksen i Fiskemissionen.

Fiske-TV är väl aldrig fel? Kolla in Gordon P Henriksen i Fiskemissionen.

Fiskejournalens medarbetare Gordon P. Henriksen kan nu ses i ett sportfiskeprogram på danska DR.
Du som läser Fiskejournalen och kanske har sett filmerna Pike Secrets vet att Gordon P. Henriksen är en mycket duktig sportfiskare. Nu medverkar han i programserien Fiskemissionen, som vänder sig till barn och ungdomar.
Gillar du fiske och stora fiskar – då kan det vara läge att bänka sig. Alla sju avsnitt finns att se här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Se upp för gösar med sändare i Hjälmaren. Foto: Martin Engström, Länsstyrelsen.
Släpp tillbaka gösar med sändare – forskning pågår!

Just nu simmar 90 gösar omkring i Hjälmaren med en sändare på sig. Forskarna vill nämligen veta hur de rör sig, både i jakten på föda och lekplatser.

Det är forskare vid SLU som tillsammans med Länsstyrelsen ska kartlägga Hjälmargösens förehavanden. Syftet är att förvaltningen av gösen och gösfisket i sjön ska kunna bedrivas så bra som möjligt.
Gösen är inte bara en populär sportfisk utan även en uppskattad matfisk, och målet är att kunna förena dessa två intressen utan att beståndet tar skada.

– Gösen är en uppskattad matfisk, som är eftertraktad av både det kommersiella och rekreationella fisket. Trots detta vet vi fortfarande lite om dess ekologi och beteende, säger Gustav Hellström, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå.
Med anledning av projektet så finns det anledning för fritidsfiskare att vara uppmärksamma, eftersom de uppmanas släppa tillbaka märkta gösar i vattnet igen, om en sådan skulle fångas.
Här kan du läsa mer om projektet!

Du kanske även gillar detta