Fiskbiologen, sportfiskaren och forskaren Zeb Hogan ger sig ut på fiskeäventyr för National Geographic.[/caption]Fiskebiologen Zeb Hogan ger sig ut på fiskeäventyr världen över. Självklart söker han efter de värsta monsterfiskarna han kan hitta. " /> Fiske-TV på National Geographic | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fiske-TV på National Geographic

Fiskbiologen, sportfiskaren och forskaren Zeb Hogan ger sig ut på fiskeäventyr för National Geographic.


Fiskbiologen, sportfiskaren och forskaren Zeb Hogan ger sig ut på fiskeäventyr för National Geographic.

Fiskebiologen Zeb Hogan ger sig ut på fiskeäventyr världen över. Självklart söker han efter de värsta monsterfiskarna han kan hitta.
Det handlar om störar, ormhuvudfiskar, jätterockor och elektriska ålar. Alla märkliga och farliga fiskar skall fångas och undersökas i denna serie. Korta filmsnuttar finns att se på National Geographics hemsida för dig som inte har TV-kanalen. Snuttarna är perfekt tittning när man behöver en kort paus på jobbet. Kolla här.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta