Fiske i Norrbyströmmen auktioneras ut under Flugfiskemässan[/caption]Älvräddarna håller auktion både på Flugfiskemässan och Sportfiskemässan. Pengarna går till att restaurera vattendrag, och bland annat ropas två exklusiva fiskedygn i Norrbyströmmen ut.
" /> Fiskedygn på Älvräddarauktion | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fiskedygn på Älvräddarauktion

Fiske i Norrbyströmmen auktioneras ut under Flugfiskemässan

Fiske i Norrbyströmmen auktioneras ut under Flugfiskemässan

Älvräddarna håller auktion både på Flugfiskemässan och Sportfiskemässan. Pengarna går till att restaurera vattendrag, och bland annat ropas två exklusiva fiskedygn i Norrbyströmmen ut.
Vattendraget ligger i närheten av Borensberg i Östergötland, och är en ström som anlagts speciellt för fiske efter öring och regnbåge. Även vätterröding har planterats in på försök.
När Motala ström byggdes ut försvann viktiga lekplatser för fisken, men sedan Norrbyströmmen öppnade år 2006 finns återigen ett fiskevatten som lockar besökare till området. Genom att sponsra Älvräddarnas auktion vill man bidra till att restaurera och skydda fler strömmar.
Den som lägger högsta budet kammar hem fiske och boende för upp till tio personer, som får hela strömmen för sig själva. Fiskesträckan är omkring 700 meter lång, och består av sju pooler. Vattnet är klart, och enligt Manni Svensson som driver fiskecentret ser man tydligt hur fisken reagerar när flugan kommer flytande.
Värdet på fiskedygnen är cirka 20.000 kronor, och fisket kan bokas in från den första Juli och året ut. Auktionerna äger rum på Flugfiskemässan i Stockholm lördag den 12:e mars klockan 13:00-14:00, och på Sportfiskemässan i Jönköping lördag den 2:e april klockan 15:00.

Mer information om Norrbyströmmen hittar du här.

Kolla även in Älvräddarnas sida genom att klicka här.

Erik Kohlström

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta