Just nu:
Annons

Nyheter

1 vecka sedan Sverige Anders Lundin
Fiskefusk i Fagersta ska bli lättare att upptäcka. Foto: Nicka Hellenberg
Fiskefiffel i Fagersta ska stävjas med nya regler

Nu ska det bli slut på fiskefiffel vid Stora och Lilla Abborrtjärn i Fagersta. Kommunen ändrar nämligen på reglerna genom att reglera hur många spön som får användas per fiskekort.

Stora och Lilla Abborrtjärn är två populära sportfiskevatten, där det både finns öring och regnbåge. Premiären sker i maj, och tidigare år har det varit tillåtet med ett mete och ett kastspö per kort. Detta har dock inte fungerat speciellt bra, och nu ändras alltså reglerna.

– Det har varit en del tjafs och fiskevakterna har haft en del problem. Många fiskare har missbrukat reglerna och haft två meten i istället. Men syftet är att man ska fiska aktivt, säger Henrik Nyström, enhetschef kommunen, till Fagersta-Posten.

Enligt honom har folk placerat ut fiskeredskap på strategiska platser, och sedan inte velat kännas vid dem under tillsynen. Det är helt enkelt lättare att utföra kontroll om man bara har ett redskap, slår Henrik Nyström fast.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta