Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskefrågor i Vänern

Hur ser framtiden ut för klarävslax och gullspångslax? Länsstyrelsen bjuder in till informationsträff i Karlstad och Lidköping på tisdag och onsdag. (Foto: Länsstyrelsen)

Länsstyrelsen i Värmland och Västra Götaland bjuder in till informationsträff om fiskevården i Vänern. I morgon tisdag är första tillfället, då i Karlstad. På onsdag finns ny chans i Lidköping.
I morgon tisdag klockan 18.00-20.00 på Värmlands museum i Karlstad informerar länsstyrelsen om fiskevård och förvaltning av fisket i Vänern. På onsdag finns en ny chans, då i Lidköping och lokalen Galejan (bredvid Vänermuseet).

Länsstyrelsen i Värmland och Västra Götalands län har ett gemensamt ansvar för den regionala förvaltningen av fisket i Vänern. Sedan 2008 pågår bland annat ett arbete för att förbättra kvaliteten på den lax- och öringsmolt som sätts ut i Vänern och sedan 2010 arbetar vi gemensamt med en fiskevårdsplan för sjön.
Länsstyrelsen i Värmland driver även ett Interregprojekt – ”Vänerlaxens fria gång” vars huvudsyfte är att få mer lax- och öring att ta sig både till och från sina reproduktions- och uppväxtområden i Klarälven respektive Vänern. Förutom allt detta kommer vi även informera om fisketillsyn och fiskeregler.
Givetvis är ni välkomna med frågor och funderingar även om ni inte har möjlighet att närvara, hälsar arrangören.
Ingen föranmälan krävs.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta