Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskefrågor i Vänern

Hur ser framtiden ut för klarävslax och gullspångslax? Länsstyrelsen bjuder in till informationsträff i Karlstad och Lidköping på tisdag och onsdag. (Foto: Länsstyrelsen)

Länsstyrelsen i Värmland och Västra Götaland bjuder in till informationsträff om fiskevården i Vänern. I morgon tisdag är första tillfället, då i Karlstad. På onsdag finns ny chans i Lidköping.
I morgon tisdag klockan 18.00-20.00 på Värmlands museum i Karlstad informerar länsstyrelsen om fiskevård och förvaltning av fisket i Vänern. På onsdag finns en ny chans, då i Lidköping och lokalen Galejan (bredvid Vänermuseet).

Länsstyrelsen i Värmland och Västra Götalands län har ett gemensamt ansvar för den regionala förvaltningen av fisket i Vänern. Sedan 2008 pågår bland annat ett arbete för att förbättra kvaliteten på den lax- och öringsmolt som sätts ut i Vänern och sedan 2010 arbetar vi gemensamt med en fiskevårdsplan för sjön.
Länsstyrelsen i Värmland driver även ett Interregprojekt – ”Vänerlaxens fria gång” vars huvudsyfte är att få mer lax- och öring att ta sig både till och från sina reproduktions- och uppväxtområden i Klarälven respektive Vänern. Förutom allt detta kommer vi även informera om fisketillsyn och fiskeregler.
Givetvis är ni välkomna med frågor och funderingar även om ni inte har möjlighet att närvara, hälsar arrangören.
Ingen föranmälan krävs.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta