Sitter du och ruvar på någon spektakulär fiskehistoria? Något som hänt dig eller din fiskekompis? Det totalt osannolika sammanträffandet? Den gång allt gick åt skogen? Berättelsen som lockar till skratt eller lämnar lyssnaren med öppen mun och förvånad blick? Var med i SM i fiskehistorer - så här går det till! " /> Svenska mästerskapen i fiskehistorier | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Mathias Arnham
Svenska mästerskapen i fiskehistorier avgörs på Båtmässan 2020 och inte mindre än tre av våra mest framgångsrika komiker sitter i juryn. Från v. Niklas Andersson (foto: Robert Eldrim), Anna Mannheimer (foto: Johnny Kääpä) och Peter Apelgren (foto: Robert Eldrim).
Svenska mästerskapen i fiskehistorier

Sitter du och ruvar på någon spektakulär fiskehistoria? Något som hänt dig eller din fiskekompis? Det totalt osannolika sammanträffandet? Den gång allt gick åt skogen? Berättelsen som lockar till skratt eller lämnar lyssnaren med öppen mun och förvånad blick? Var med i SM i fiskehistorer – så här går det till!

Går du och gömmer på  en grym fiskehistoria? I så fall är det dags att träda in i offentlighetens ljus. Nu arrangeras nämligen – för första gången någonsin – svenska mästerskapen i fiskehistorier! Finalen går av stapeln under Båtmässan på Svenska Mässan i Göteborg och juryn består av den namnkunniga trion Niklas Andersson, Peter Apelgren och Anna Mannheimer.

Hur går det till?
Ditt bidrag, som skickas med e-post, kan vara en underhållande text, en ljudfil eller en videosnutt där du med största inlevelse lockar fram ett hejdundrande skratt. Vår Sanna fiskehistorier-redaktör Ove Haugen sitter reda att läsa och lyssna, och ett antal historier nomineras till finalen på Båtmässans sportfiskedag den 2 februari 2020. Som finalist måste du med andra ord vara beredd att framföra ditt bidrag inför en närvarande jury och publik. Historierna bedöms utifrån innehåll och framförande, och det underlättar förstås om du inte lider av grav scenskräck. Hur skarvad, överdriven eller sann historien är får ditt eget samvete och eventuella vittnen avgöra.

Vad kan du vinna?
Ära, berömmelse och fint pris ligger i potten. De bästa historierna kommer såklart att publiceras i Fiskejournalen, där de hör hemma.

Tidfrist och tävlingsadress
Skicka historien (eller historierna) senast den 10 januari till redaktion@fiskejournalen.se Märk ditt mejl med ”SM i fiskehistorier”. Vi väntar med spänning på ditt bidrag!

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta