I serien FJ-historia har vi nu kommit till maj-juni numret 1975 och vi kan konstatera att visa saker kommer och går. " /> Fiskejournalen historia: 40 år är allt och inget | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Denna okände man från 1975, skulle platsa i vilket modernt modemagasin som helst.
Fiskejournalen historia: 40 år är allt och inget

I serien FJ-historia har vi nu kommit till maj-juni numret 1975 och vi kan konstatera att visa saker kommer och går.
Skägg till exempel.
Den skäggprydde mannen på fotot skulle lika gärna kunna vara en bild från idag. Han skulle definitivt smälta in på ett hippt café på Söder i Stockholm. Öppnar vi dagens Fiskejournalen, är det lika många skäggprydda gossar som det var 1975.
Andra saker i maj-juni numret från Fiskejournalen 1975, kommer definitivt  inte tillbaka i papperstidningen, som debattsidan ”För och Emot”. Dit fick läsaren snällt skicka in sin åsikt via ett postalt brev som i bästa fall publicerades inom några månader.

Långt ifrån den ögonblickliga respsons man får idag. Å andra sidan kanske åsikterna också blev lite mer genomtänkta.

Hade då någon annan läsare en åsikt om detta ämne, tog det ytterligare en eller ett par månader innan debattsvaret publicerades. Långt ifrån den ögonblickliga respsons man får idag. Å andra sidan kanske åsikterna också blev lite mer genomtänkta. Idag är det lite väl lätt att häva ur sig saker och trycka på”send”. Debattsidan i just detta nummer av Fiskejournalen från 1975 handlade om för och emot huggkrok, om att ABU höjer priserna orimligt mycket varje år och att det är orättvist att andra sporter får ta med sig sin sportutrustning gratis på flyget, men inte fiskare.

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta