I serien FJ-historia har vi nu kommit till maj-juni numret 1975 och vi kan konstatera att visa saker kommer och går. " /> Fiskejournalen historia: 40 år är allt och inget | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Denna okände man från 1975, skulle platsa i vilket modernt modemagasin som helst.
Fiskejournalen historia: 40 år är allt och inget

I serien FJ-historia har vi nu kommit till maj-juni numret 1975 och vi kan konstatera att visa saker kommer och går.
Skägg till exempel.
Den skäggprydde mannen på fotot skulle lika gärna kunna vara en bild från idag. Han skulle definitivt smälta in på ett hippt café på Söder i Stockholm. Öppnar vi dagens Fiskejournalen, är det lika många skäggprydda gossar som det var 1975.
Andra saker i maj-juni numret från Fiskejournalen 1975, kommer definitivt  inte tillbaka i papperstidningen, som debattsidan ”För och Emot”. Dit fick läsaren snällt skicka in sin åsikt via ett postalt brev som i bästa fall publicerades inom några månader.

Långt ifrån den ögonblickliga respsons man får idag. Å andra sidan kanske åsikterna också blev lite mer genomtänkta.

Hade då någon annan läsare en åsikt om detta ämne, tog det ytterligare en eller ett par månader innan debattsvaret publicerades. Långt ifrån den ögonblickliga respsons man får idag. Å andra sidan kanske åsikterna också blev lite mer genomtänkta. Idag är det lite väl lätt att häva ur sig saker och trycka på”send”. Debattsidan i just detta nummer av Fiskejournalen från 1975 handlade om för och emot huggkrok, om att ABU höjer priserna orimligt mycket varje år och att det är orättvist att andra sporter får ta med sig sin sportutrustning gratis på flyget, men inte fiskare.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta