Fiskejournalen i nyöppnad harrsjö

harr i härjedalen

Fiskejournalens Maria Ålander med en Tandsjö-harr på 55 centimeter tagen på en streamer. (Foto: Martin Falklind)

Tandsjön i Rogenområdet är känd för sina storvuxna harrar. Fisket har tidigare bara varit tillgängligt för vattenrättsägarna, men i år beslöt man sig för att släppa in ett begränsat antal grupper.
Tandsjön är unik på många sätt. Här har man bedrivit harrforskning sedan 50-talet och sjöns harrar har klämts på rom på grund av sin storvuxenhet. Det har dock inte varit möjligt att sportfiska i sjön förrän i år. Micke Ärfström, flugfiskeguide i Funäsdalen, är den som fått möjligheten att ta dit enstaka grupper.
– Det är jätteroligt. Här finns möjligheten att guida många fiskare till sitt livs harr. Det känns också bra att fisket är så begränsat, så att denna unika harrsjö kan förbli unik.

Möt Micke på Fiskekryssningen
I juli i år fick Fiskejournalen chansen att hänga med till Tandsjön. Ryktena om harrarnas storvuxenhet bekräftades. Mycket harr över 50 cm kom upp, med en toppnotering på 55 cm. Stort reportage om Funäsfisket kommer i vår!
Dessutom kan ni träffa guiden Micke Ärfström på Fiskekryssningen 8-9 nov i höst. Där kommer han finnas på kryssningens mässa och kan berätta mer om fisket i Funäsdalen.
Läs mer om Fiskekryssningen här.
Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...