harr i härjedalen[/caption] " /> Fiskejournalen i nyöppnad harrsjö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskejournalen i nyöppnad harrsjö
harr i härjedalen

Fiskejournalens Maria Ålander med en Tandsjö-harr på 55 centimeter tagen på en streamer. (Foto: Martin Falklind)

Tandsjön i Rogenområdet är känd för sina storvuxna harrar. Fisket har tidigare bara varit tillgängligt för vattenrättsägarna, men i år beslöt man sig för att släppa in ett begränsat antal grupper.
Tandsjön är unik på många sätt. Här har man bedrivit harrforskning sedan 50-talet och sjöns harrar har klämts på rom på grund av sin storvuxenhet. Det har dock inte varit möjligt att sportfiska i sjön förrän i år. Micke Ärfström, flugfiskeguide i Funäsdalen, är den som fått möjligheten att ta dit enstaka grupper.
– Det är jätteroligt. Här finns möjligheten att guida många fiskare till sitt livs harr. Det känns också bra att fisket är så begränsat, så att denna unika harrsjö kan förbli unik.

Möt Micke på Fiskekryssningen

I juli i år fick Fiskejournalen chansen att hänga med till Tandsjön. Ryktena om harrarnas storvuxenhet bekräftades. Mycket harr över 50 cm kom upp, med en toppnotering på 55 cm. Stort reportage om Funäsfisket kommer i vår!
Dessutom kan ni träffa guiden Micke Ärfström på Fiskekryssningen 8-9 nov i höst. Där kommer han finnas på kryssningens mässa och kan berätta mer om fisket i Funäsdalen.
Läs mer om Fiskekryssningen här.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta