Martin Falklind, Håkan Otterberg, Anders Holm, Mathias Larsson och Maria Ålander utgör FIskejournalens redaktion. Martin Falklind, Håkan Otterberg, Anders Holm, Mathias Larsson och Maria Ålander utgör FIskejournalens redaktion.[/caption] " /> Fiskejournalen nr 4 i butik idag! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Fiskejournalen nr 4 i butik idag!
Martin Falklind, Håkan Otterberg, Anders Holm, Mathias Larsson och Maria Ålander utgör FIskejournalens redaktion.

Martin Falklind, Håkan Otterberg, Anders Holm, Mathias Larsson och Maria Ålander utgör FIskejournalens redaktion.

Nu på våren duggar numren av Fiskejournalen tätt och idag hittar ni aprilnumret i butik.
Reportagen och fiskena är spridda från laxtrolling i Blekinge till pimpel och flugfiske i Tjuonajokk. Från gös på jigg i väst till gädda i öst. Ja det blir till och med ett nedslag i ett av världens sista orörda fiskeparadis, Papua Nya Guina.
Köp Fiskejournalen på väg hem från jobbet, slå dig ned i din favoritfåtölj och låt dig svepas med av 114 späckade sidor med tips och inspiration!
Har du möjlighet, hälsa även på oss på Sportfiskemässan i Jönköping till helgen!

 

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta