Martin Falklind, Håkan Otterberg, Anders Holm, Mathias Larsson och Maria Ålander utgör FIskejournalens redaktion. Martin Falklind, Håkan Otterberg, Anders Holm, Mathias Larsson och Maria Ålander utgör FIskejournalens redaktion.[/caption] " /> Fiskejournalen nr 4 i butik idag! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Fiskejournalen nr 4 i butik idag!
Martin Falklind, Håkan Otterberg, Anders Holm, Mathias Larsson och Maria Ålander utgör FIskejournalens redaktion.

Martin Falklind, Håkan Otterberg, Anders Holm, Mathias Larsson och Maria Ålander utgör FIskejournalens redaktion.

Nu på våren duggar numren av Fiskejournalen tätt och idag hittar ni aprilnumret i butik.
Reportagen och fiskena är spridda från laxtrolling i Blekinge till pimpel och flugfiske i Tjuonajokk. Från gös på jigg i väst till gädda i öst. Ja det blir till och med ett nedslag i ett av världens sista orörda fiskeparadis, Papua Nya Guina.
Köp Fiskejournalen på väg hem från jobbet, slå dig ned i din favoritfåtölj och låt dig svepas med av 114 späckade sidor med tips och inspiration!
Har du möjlighet, hälsa även på oss på Sportfiskemässan i Jönköping till helgen!

 

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta